Конкурс

Популярни статии

ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА УЧИТЕЛИ 2012

 

За четвърта поредна година издателска къща „Анубис” и издателство” Булвест 2000” обявяват Конкурс за учители творци, в който могат да участват действащи преподаватели и директори на училища и детски градини от цялата страна. Официални партньори на конкурса отново ще са Синдикатът на българските учители, в. „Учителско дело”, в. „Аз Буки”и в. „Сега”. Тази година „Литературен вестник”и образователната медия “teacher.bg” също ще подкрепят инициативата, а журито в състав Бойко Ламбовски, проф. Боян Биолчев и проф. Валери Стефанов ще присъди три специални награди в категориите разказ, есе и поезия.

Наградите ще бъдат по избор: почивка за двама в България или електронен четец. Най-добрите произведения периодично ще бъдат публикувани от нашите медийни партньори, а след приключването на конкурса предстои издаването им в общ сборник.

От тази година конкурсът има и блог (http://uchiteli-tvorci.blogspot.com), където ще бъдат публикувани част от творбите, невключени в сборника.

Правила за участие:

• Всеки учител има право да участва с до три произведения – стихотворения, кратки разкази или есета (до 5000 знака).

• Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или

електронни издания и/или са участвали в този, или други конкурси.

• Изпращаните творби следва да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/ детска градина, преподаван предмет, точен адрес, телефон и имейл за връзка.

• Крайният срок за изпращане на материалите е 24 август 2012 г. включително. Резултатите ще бъдат обявени в началото на октомври 2012 г., а награждаването ще се състои в навечерието на Деня на народните будители.

• Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани от журито. Моля изпращайте материалите само по електронен път на адрес:

zakonkursa@anubis-bulvest.com

Предишна статия
Следваща статия

Подобни статии

НАПИШЕТЕ ОТГОВОР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Времето е превишено. Моля попълнете кода отново.

Най-нови статии

spot_img
spot_img