Стратегии, когато вирусът е навсякъде

Популярни статии

Йордан Ефтимов

бр.43/2020

Първият вариант е да не ходиш никъде. Но понеже вирусът може да бъде навсякъде, не бива да бъдеш никъде. Проблемът да си никъде, разбира се, се състои в това, че щом е никъде, значи не може да бъде нито назовано, нито локализирано в който и да било от възможните светове.

Вторият вариант е да бъдеш също навсякъде като самия вирус, но не и където в този момент е той. Играта на криеница с нещо, което не виждаш, има едно правило: да си по-бърз от страха си. Ако успееш да създадеш достатъчно двойници, шансовете ти могат да нараснат до число, леко откъсващо се от нула. По-точно – нула, която трепти.

Третият вариант е да стоиш далеч от дома си. Домът ти е опасен, тъй като и при затворен прозорец все отнякъде влизат микроскопични частици и същества. А и децата днес знаят, че въздухът в едно помещение винаги е по-мръсен от въздуха навън, дори когато домът ти се намира до химически завод.

Четвъртият вариант е да заспиш до производството на достатъчно ваксина. В този случай вероятността да се събудиш след няколко минути е голяма – защото ще сънуваш, че току-що са откопчили от пръстите ти твоята доза и спешно трябва да им пресечеш пътя на следващото кръстовище. Номерът е да не сменяш канала.

29 ноември 2020 г.

Подобни статии

НАПИШЕТЕ ОТГОВОР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Времето е превишено. Моля попълнете кода отново.

Най-нови статии

spot_img
spot_img