Депешите на ЛВ

Популярни статии

бр.44/2020

До Бойко Борисов,

Министър-председател

Брат, нека понародному, и при тебе не се получи лесно, цела година джиткаш с джипката по села и паланки. Селото те обича, а гражданята – не. То не беха протести, то мати хари с пищови, кюлчета и камери, то с ковид те мориха, на дармадан те направиха, но корава снага имаш ти, като Боримечката си, мама му стара. Само по тънката част се не вардиш, срещу хубави булки защита нямаш, както и рече. Прочее през новата година дръж дюкяна заципен и се оттегли у Банкя или Барселона, па си гледай рахатя и остави ни най-сетне да се мъчим без теб.

Твой, надали си го чувал, ЛВ

До доц. доктора Мангъров

Докторе ти викаме само щото е прието, иначе като ти гледаме акъла и маската, все ланшни, нямаше и внимание да ти обърнем. Но тук в Българията е така, като искаш да ти обърнат внимание, скандалче спретваш, па писнеш, па на опако речеш и тогава Главния те заобича и ти каже „Ей, гадже да ми беше, нямаше толко да ти пускам“. Щото, както и ти рече, от всички лекари Бойко е най-големият. Едно време така и Сталину са думали – Товарищ Сталин, вы большой учëн. Що така у Българско все тези, дето са представят за най-скандалджии, сетне най-големи конформисти излязват.

Пожелаваме ви нова година с нова маска и ново политическо гадже.

Ваш, ЛВ

До литературните интриганти

Горко ви, такава лошава година. То литература няма, вие интриги въртите. Прочее, смирете се, изпушете един цигар като Киряк Стефчов, да ви се отпусне душата, па се изокайте у фейсбукя, ей тъй, напосоки, без имена, понапържайте малко българския свят в цялата му анонимност, па ударете една ракия и потрийте ръце един вид – рекнах ли им го, да ги…!

По-добра година и удовлетворение всекиму през новата 2021!

ЛВ

До г-н Румен Радев, президент

Другарю Радев, г-н Президент!

Отива си една славна година, в която Вие само с един вдигнат юмрук подигнахте толкова велики народни въстания, колкото другарят Че не е направил за десет години революционна дейност! Рот фронт! Не унивайте, другарю Радев, не слушайте какво щели да кажат хората, че въстанията били неуспешни! Не е то така! В сърцето на Тирана Вие отворихте такава люта рана, която никога няма да заздравей! А Русия – нека заповяда!

Да ви донесе дядо Мраз на двама Ви с госпожата пълна шейна с подаръци!  И по възможност нов началник на кабинета. Ама да е хем окомуш момче, хем проверен другар! Петър Волгин най ще свърши работа, ама първо да му приберете международния паспорт, да не се замете към Брюксел като другаря Иво Христов, за когото отдавна подозирахме, че проявява склоност към буржоазен опортюнизъм.

Бъдете здрав, другарю Радев, и все така на карантини-марантини не обръщайте внимание! Маските са провокация на класовия враг!  Да е революционна и всенародна Новата 2021 година! Венсеремос!

ЛВ

До Кубрат Пулев,

Брате Пулев,

Ти падна в подножието на боксовия връх, но падна херойски, ударен като Крали Марко от Чер Арап, като юнак във младост и сила мъжка падна… Но, млъкни, сърце! С мускулите и приказките си ти се нареди сред вечните символи на българското – при Бай Ганьо и Бат Бойко. Едни ще се срамят, други ще се гордеят, но така е то с националните икони. Ти показа българина такъв, какъвто е бил и какъвто ще пребъде – як, неусложнен и носи на бой. То даже не е и национален образ, национална съдба е това!

Голем си, бате Кубрате! Жив  и здрав и Весела Коледа! Продължаваме напред!

ЛВ

До Прилепа от Ухан

Като ми се правиш на Батман, да имаш предвид, че съм два метра само антитела и поддържам monster мускули без хранителен режим, направил съм ги само чрез умствена работа, която гори най-много калории, а да не забравяме и българския ми ген, който е най-старият и най-силният ген на планетата, та имай ги тези неща предвид, че веднага след като спася от гладна смърт децата в Африка, задължително ще те пипна, както ти ме пипна, тъй да знаеш, майчиното мляко ще си кажеш, всичко ще си признаеш, като пиле ще пропееш, че заради тебе затвориха и фитнеси, и ресторанти, че и до библиотеките нямам достъп.

от Николай Бареков в карантина

До Кафка, авторът на „Метаморфозата

Сутринта след като ме принудиха да се ваксинирам, открих, че в леглото си съм преобразен на огромен бъг. Лежах на твърдия си гръб, представляващ обърната навън дънна платка на Бил Гейтс и като повдигнах малко чипираната си глава, видях, че върху изпъкналия ми, набразден с неразбираеми китайски йероглифи корем, едва се задържаше на върха огромна светлосиня маска, която, за да не се смъкне съвсем, бе прихваната с ивици плат и завързана някъде зад тялото ми. Пред очите ми безпомощно мърдаха множество крачка, които прихващаха 5G мрежа – „Какво ли са направи световните елити с мен?“ –  помислих си аз и примирено разбрах, че съм толкова беден, че няма шанс да бъда дебъгнат.

От Грегор Антивакса

                                                                                               Депешите биха Г.Г., Б.П. и М.К.

 

 

Предишна статия
Следваща статия

Подобни статии

НАПИШЕТЕ ОТГОВОР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Времето е превишено. Моля попълнете кода отново.

Най-нови статии

spot_img
spot_img