Бригадата на св. Августин

Популярни статии

Бойко Пенчев

16/2021

Избрани кадри от вчерашния политически ден.
– БСП кудкудякат и хвърлят къчове, когато ги подканват да се извинят за атентата в църквата „Света Неделя“ през 1925 г. Не били те, нямало такава работа, щом е комунистическо, все е харно.
– Сценарист на Слави излиза на трибуната и нарича премиера в оставка „страхлив заек“, после във Фейсбука си се възмущава какви простаци били депутатите на ГЕРБ.
– Татяна Дончева, като една позастаряла „Мадам“, учи на ушенце младата Ива Митева на чалъми – как да не даде процедурна възможност на депутатите от ГЕРБ да отговарят на лични нападки. Микрофоните им са включени и Йордан Цонев, с бащинска загриженост, ги съветва да са по-тихи.
– И най-важното. Станислав Трифонов, когото всички чакат да направи правителство, обявява (във Фейсбук, къде другаде), че въвеждането на мажоритарни избори се отлага за времето, когато ще има „сигурен, спокоен и уверен Парламент“, а това ще стане, когато „токсичната“ партия ГЕРБ  „изчезне от полето на българския политически живот“.
Казаното от шоумена политик е абсолютно скандално и в нормална държава журналисти и „анализатори“ трябваше да вопият по телевизионните студиа от сутрин до здрач. Не защото Слави излъга избирателите си, отказвайки се да въвежда прословутата мажоритарност. Лъжата си е норма за българския политик, стар или нов, свикнали сме. Скандалното е, че Слави Трифонов поставя правилата и технологията на изборния процес, които по презумпция трябва да са неутрални и еднакви за всички, в зависимост от собствения си партиен интерес. Открито и нахално ни се казва, че Изборният кодекс ще бъде ремонтиран по целесъобразност – когато и каквото е добре за Слави и аверите му, това ще стане.
Ако журналистите и „анализаторите“ не се усещат, би трябвало един опитен вече демократ като Христо Иванов да скочи. Но той не скача, а напротив, хвали Слави Трифонов колко мъдро бил постъпил. Хвала на такива принципни и честни лидери на „дясното“.
Но какво да се чудим. Ето го и любимия ни проф. Дайнов – „новоизбраната власт е длъжна в най-кратки срокове да премине към решително контранастъпление“. И за да не звучи съвсем по сталински, добавя и малко от Августин Блажени: „Една държава, в която няма справедливост, по нищо не се различава от шайка въоръжени разбойници“. Та, всичко било позволено в борбата срещу „въоръжените разбойници“.
Ами, това е. Дончева и Мая Манолова, Тошко и Славчо – силовата бригада на св. Августин. Може би като един папа на протестърската църква Евгений Дайнов им е дал и предварително опрощение на греховете. Каквото и да направят, щом е срещу Бойко Борисов, все е добро. Псувайте наред, изчегъртвайте без жал, Бог ще познае своите.
Всякакви прилики с Отечествения фронт и тактиката на болшевиките са случайни. Или не съвсем.

16 април 2021 г.
Текстът е от блога на Бойко Пенчев „Хляб по водата“
http://boykopenchev.blogspot.com/

Подобни статии

НАПИШЕТЕ ОТГОВОР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Времето е превишено. Моля попълнете кода отново.

Най-нови статии

spot_img
spot_img