Тодор Христов на 50!

Популярни статии

бр. 31/2023

 

Илюстрация с творба от: Пиеро Форнасети

Тодор Христов никога не е бил просто колега. Винаги скромен, но и винаги с ясна позиция, неизменно готов да помогне с всяка задача – била тя преподавателска или научноизследователска, административна или организационна, неизменно преосмислящ съдържателно и най-формалните протоколи на академичното всекидневие, безкрайно отдаден на студентите и преподаването, безкрайно вдъхновяващ с неочакваните си теоретични набези и безбройните серии от изненадващи случаи, за нас, колегите от Катедрата по теория на литературата към Факултета по славянски филологии на Софийския университет, той е неоценим приятел, на когото може да се разчита.
Тази година Тодор Христов става на 50 години! Тази възраст обикновено не се отбелязва специално в университетските среди, но за нас е радост и чест, че сме заедно с него и сърдечно искаме да му пожелаем още много прекрасни книги, много теоретични и аналитични находки, много щастливи мигове в университетския живот и много успехи във всичко, с което се захваща (а той се захваща с толкова неща)!
Честит юбилей!

От колегите в катедра „Теория на литературата“, СУ „Св. Климент Охридски“

На страниците на „Литературен вестник“ публикуваме статиите на Дарин Тенев и Богдана Паскалева, които проследяват аспекти от развитието на научната мисъл на Тодор Христов.

Подобни статии

НАПИШЕТЕ ОТГОВОР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Времето е превишено. Моля попълнете кода отново.

Най-нови статии

spot_img
spot_img