Новогодишните депеши на ЛВ

Популярни статии

бр. 44/2023

 

До Нобеловия комитет, Стокхолм

Братя българи,

Не се правете на шведи, познахме ви! Само българи могат толкова време да не дадат Нобела на българин! А не е като да нямаме човек заслужил, даже няколко… Какво няколко, едно сто-двеста достойни български списователи ожидат да им отдадете дължимото!

Съпикясайте се, да не обърнем другия край! Като ви спретнем едно скандалче за sexual harassment и ще ви се види тясна Икеата! Все някога някой от вас е галил детенце по главичката или е казвал на млада писателка, че ѝ е много обещаваща композицията. Да не стане „Ела, че ми трябваш“, както се казва в един български роман.

Сега пък да не речете, че ви заплашваме. Няма такава работа. Казано по философски, само артикулираме едно потенциално овъзможностяване на някои модалности на вашия Дазайн. Демек, вземете се в ръце, да не заиграе деконструкцията!

Хайде със здраве и умната!

 

До Кирил Петков, лидер на Промяната

 Баче Кире,

Да живейш!

Ти направи така, щото да се почувстваме като в приказка! Като в митичните времена, когато са се раждали митовете и легендите. Пред очите ни създаде един нов национален образ, синтез на Хитър Петър, Бай Ганьо и Малкия Иванчо. Ти стана нов архетип, бате! Евала!

Да ти донесе Дядо Коледа завод за батерии! Или за електромобили. То Дядо Коледа чрез подставени лица и офшорни фирми всъщност се контролира от Дядо Мраз, но за нас, българите, това няма значение.

Весели празници и по-полека с куролацията!

 

До Бойко Борисов, лидер на статуквото

Уважаеми г-н Борисов,

Надяваме се, че ви намираме в добро здраве след тази спорна за вас година. За сетен път показахте, че я разбирате тая игра, пипате политиката като Меси коженото кълбо, както казват коментаторите. Ама, защо въобще се занимавате?! Не дадохте ли достатъчно на държавата?! Оставете ги тия тулупи и се отдайте на писане. С вашия изразителен език и непредвидим поток на съзнанието ви чакат големи успехи и на този терен. След като оправихте евроатлантизма, църквите и футбола, сложете едно рамо и на литературата!

Весели празници! И пазете менискуса!

 

До Борислав Михайлов, президент на БФС в оставка

Уважаеми г-н Михайлов,

Под Вашето ръководство българският футбол достигна до такива висоти, че хората спряха да ходят по стадионите. И тръгнаха по театри, концертни зали, книги четат на поразия, на изложба да отидеш, от народ не мож влезна… За приноса ви към българската култура орден трябва да ви даде този нашият, руският президент, „Стара планина“. С мечове, без мечове, кой ти гледа…

Само едно не одобряваме – дето им се връзвате на разните критикари. Хора, където една дузпа не са хванали през живота си, акъл дават и оставки искат. Зарежете тая работа с оттеглянето. Само още пет-шест години останете на поста, да вдигнем културата на тоя народ! Историята ще ви запомни!

Бъдете здрав и бодър. Весели празници и наздраве!

 

Депешите би БП

Предишна статия
Следваща статия

Подобни статии

НАПИШЕТЕ ОТГОВОР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Времето е превишено. Моля попълнете кода отново.

Най-нови статии

spot_img
spot_img