Конкурс за младежи на Столичен район „Витоша“

Популярни статии

Първи литературен конкурс „Витоша в стих и проза“

обяви Столичният район „Витоша“. Основните цели на конкурса включват насърчаване развитието на творческия потенциал у учениците и младежите, създаване на активна творческа среда за обмен на идеи, както и стимулиране на желанието им за себеизразяване чрез писане.

Участниците се поделят в две възрастови групи – до 18 и над 18 години. Темата за писане е свободна (надсловът назовава само географската реалия, която събира творците). Жанровете, чрез които могат да изразят себе си, са поетични и кратки прозаични (есета, разкази, приказки, басни, очерци, фейлетони и др.).

Творбите не трябва да надвишават три стандартни машинописни страници, шрифт 12, Times New Roman. Крайният срок за участие е 8 март 2024 г., като участниците могат да изпращат своите текстове на имейл raion_vitosha@abv.bg, по пощата на адрес 1618 София, ул. „Слънце“ 2, както и да ги подадат лично в административната сграда на района (каб. 43.).

Творбите ще бъдат оценявани от жури в състав поне двама хабилитирани преподаватели, работещи в сферата на филологическите науки или изкуствата, и представител на администрацията на Район „Витоша“. За отличените участници се предвиждат награди, както и официална церемония по награждаване.

Официалния регламент на конкурса можете да откриете на raionvitosha.eu. За повече информация можете да се свържете с нас на тел. 0884353286.

Писането е сила. Очакваме Вашите творби!

Подобни статии

НАПИШЕТЕ ОТГОВОР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Времето е превишено. Моля попълнете кода отново.

Най-нови статии

spot_img
spot_img